با عنایت به پیشرفت تکنولوژی و با عنایت به تجهیزات مورد استفاده در این زمینه و براساس نیاز گیاه روش های مصرف و یا نوع کودهای متفاوتی بوجود آمده اند. تحقیق و بررسی پیرامون انواع کود در دستور کار شرکت آروین فیدار کیمیا قرار دارد. این شرکت به دنبال تامین انواع پر مصرف این کودها در جهت پاسخگویی به تقاضای مشتریان خود می باشد. انواع کود مورد نیاز گیاهان براساس پارامترهای مهمی طبقه بندی می شود. این موضوع به دلیل اهمیت مدیریت کودها به صورت موضوعات زیر طبقه بندی می شوند: هدف مصرف، نحوه مصرف، حالت فیزیکی کودها، ترکیب کودها، نام کودها و…
انواع کود براساس هدف مصرف خود به چند زیر مجموعه تقسیم بندی می شوند که از آن جمله کودهای اصلاح کننده خاک، کودهای ریشه زا، کودهای افزایش دهنده کیفیت میوه، کود تقویتی، محرک رشد و… را می توان نام برد. طبق نحوه مصرف هم کودها طبقه بندی می شوند که برای نمونه کودهای محلول پاشی مانند اپتیمار و کودهایی که همراه آبیاری مصرف می شوند مانند کود آهن پودری گرین فی مدیفر اسپانیا در این تقسیم بندی قرار می گیرند.
اکثر کودها به صورت پودری یا مایع هستند و در این مجموعه بدون توجه به موضوعات دیگر، کودها را براساس حالت فیزیکی آنها سوا می کنیم. از نمونه کودهای پودری می توان اسید هیومیک، کود پودری جلبک دریایی، کود پودری کلسیم، کود پودری فسفر و کود سه بیست را نام برد. از انواع کود مایع، بالانس، جلبک دریایی گرین کال، ماکسی پلنت هیومیک، آمینون مار و آمینون رای را می توان مثال زد.
یک طبقه بندی دیگری برای انواع کود وجود دارد که براساس ترکیب کود هست و به صورت کودهای آلی و شیمیایی دسته بندی می نماید. کود آلی دارای زنجیره کربنی هست که حاصل از تجزیه بقایای گیاهی یا حیوانی هست. این کودها در اصلاح خاک ها و همچنین برای افزایش رشد گیاه تاثیر زیادی دارند. کودهای آلی به صورت جامد یا مایع هستند و با سایر کودهای شیمیایی نیز قابل ترکیب هستند. انواع کود پرکاربردی حاصل از تلفیق کودهای شیمیایی و آلی بدست می آید که نیازهای گیاه را به طور کامل تامین می نماید. همچنین ثابت شده است که کودهای آلی در جذب کودهای شیمیایی تاثیر زیادی دارند. خاکی که دارای مواد آلی کمتری باشد جذب عناصر غذایی در آن به کندی انجام می شود و در برخی مواقع جذبی صورت نمی گیرد. کودهای آلی تنظیم کننده پی اچ و افزایش دهنده تبادل کاتیونی نیز هستند. در حفظ آب پای ریشه نقش به سزایی دارند. و در صورت وجود مواد آلی کافی پای گیاه نیاز به آب در این گیاهان کاهش می یابد. و برعکس کمبود مواد آلی نیاز آبی گیاه را افزایش می دهد و در واقع بحران کم آبی در این نوع خاک گیاه را دچار تنش می نماید و منجربه از بین رفتن گیاه می شود.
کودهای شیمیایی ترکیبات مختلفی از عناصر هستند که پایدار هستند و در هنگام مصرف در آب حل شده و برای گیاه قابل استفاده می باشند. ترکیب دیگری از انواع کود به نام کودهای زیستی هستند که دارای موجودات زنده مثل قارچ ها، باکتری ها و مخمرها هستند، این کودها میکروارگانیسم های مفید خاک و جمعیت میکروارگانیسم های هم زیست با ریشه گیاهان را افزایش می دهند. این موجودات زنده با فعل و انفعالات خود موجب رشد ریشه ها و قابل جذب شدن عناصر از خاک می شوند مانند باکتری ریزوبیوم که در ریشه گیاهان تیره بقولات با همزیستی دارد و مواد غذایی از ریشه دریافت میکند و به جای آن ترشحاتی را به دنبال دارد که منجر به اسیدی شدن محیط اطراف ریشه و موجب رشد ریشه و قابل جذب شدن عناصر از خاک می شود. این باکتری ازت هوا را گرفته و آن را به صورت قابل جذب برای گیاه در می آورد.نام کودها در اکثر مواقع برخاسته از ترکیب انواع کود هست به طوری که اگر کودی دارای بنیان فسفات باشه به نام کود فسفاته معروف است مانند اوره فسفات یا اگر دارای بنیان سولفات باشد به نام کودهای سولفاته شناخته می شوند مانند سولفات پتاسیم.
این موارد در کودهای پودری بیشتر صدق می کند. در خصوص کودهای مایع بیشتر اسامی کودها برخاسته از ترکیب سلیقه و یا نام برند با عنصر شیمیایی اصلی یا محتوای اصلی آن کود هست برای نمونه بیوکسی روی نام کود مایعی است که کلمه بیوکسی آن مربوط به کمپانی و روی آن بیانگر این است که اصلی ترین محتوای این کود عنصر روی هست. انواع کود به شکل های مختلف در بازار موجود هستند. بر این اساس کودهای گرانول دارای ذرات گرد با قطرهای مختلف، کودهای کریستال دارای ذرات زاویه دار، کودهای پودری به صورت پودر هستند و اشکال دیگری نیز وجود دارند. کودهای مایع هم به شکل محلول یا سوسپانسیون ( دارای ذرات معلق) هستند. انواع کود مایع براساس ویسکوزیته، رنگ و بو با هم تفاوت های زیادی دارند.
جهت آشنایی با انواع کود با کارشناسان شرکت آروین فیدار کیمیا با شماره ۰۲۱۴۴۰۱۸۴۶۸ تماس حاصل فرمایید و کود مورد علاقه خود را سفارش دهید.