کود نیترات

امروزه کودهای متنوع نیتروژنه وجود دارند. با علم به این موضوع که با مصرف ازت خالص تعادل تغذیه ای گیاه نسبت به سایر عناصر به هم می خورد، شرکت آروین فیدار کیمیا عنصر پر مصرف نیتروژن را به صورت ترکیبات دارای نیتروژن در سبد کالایی خود در نظر گرفته است و از عرضه کود خالص ازته و یا  ازت بالا خودداری نموده است.

نیتروژن عنصری است که نیاز یک گیاه به آن  از همه عناصر غذایی دیگر بیشتر است. نیتروژن برای گیاهان خانواده بقولات از راه تثبیت نیتروژن هوا نیز بدست می آید. ولی برای سایر گیاهان بایستی از یک منبعی تامین شود. این منابع می تواند کود دامی باشد و یا کود نیترات ، آمونیوم و اوره. فرم های مختلفی از کودهای دارای ازت وجود دارند که به تنهایی یا همراه با سایر عناصر میکرو مورد استفاده قرار می گیرند. نیتروژن عنصری است که بدون هیچ مانعی به راحتی از طریق ریشه و برگ جذب شود. نیتروژن در گیاه صرف تولید ترکیبات حیاتی و پیچیده ای به نام اسید آمینه ها، پروتئین ها، آنزیم ها، اسید های نوکلئیک و دیگر مواد می شود. این ترکیبات منجر به رشد و تولید محصول در گیاه می شوند. بنابراین هیچ عنصری به اندازه ازت برای گیاه محدود کننده نیست. در صورت کمبود نیتروژن رشد گیاه متوقف خواهد شد و تولید محصول تا صفر کاهش می یابد. به عبارتی نیتروژن منجر به رشد گیاه و افزایش تولید محصول می شود.نیتروژن موجب افزایش کلروفیل و سبزینگی برگ ها، رشد شاخه ها و ریشه ها می شود. مصرف بیش از حد ازت نیز منجر به مشکلاتی می شود. از معایب نیتروژن زیاد برای گیاه می توان به مستعد شدن گیاه برای حمله آفات و بیماری ها و همچنین کاهش مقاومت گیاه در برابر تنش های محیطی مانند سرما و خشکی  اشاره نمود. 

1aa3w46 - کود نیترات

جهت تولید کافی محصول، وجود ازت بسیار تعیین کننده است. نیتروژن در میوه های مغزدار موجب تکمیل مغز و در سایر میوه ها موجب رشد میوه می شود. در محصولات زراعی نیز تولید دانه و میوه و سایر قسمت های گیاه وابستگی مستقیم به نیتروژن دارد. ترکیباتی که در گیاه ساخته می شوند اکثرا دارای نیتروژن در ساختمان خود هستند و در غیاب عنصر مذکور، این ترکیبات ساخته نمی شود وگیاه ضعیف می گردد. گیاه ضعیف شده مورد حمله آفات، امراض و تنش های محیطی خواهد بود. کمبود نیتروژن از برگ های پایینی گیاه علایم خود را به صورت زرد شدن برگ های پیر و همچنین کاهش رشد گیاه نشان می دهد. البته به آسانی با در اختیار قرار دادن ازت این مسئله قابل حل خواهد بود.

کودهای نیتروژنی به صورت زیر دسته بندی می شوند: به صورت کود نیترات، کودهای آمونیومی، کودهای دارای اوره، کودهای آلی دارای ازت. فرم هایی که به صورت کود نیترات هستند خود دارای چندین ترکیب در زیر مجموعه خود هستند. مانند کود نیترات کلسیم، نیترات پتاسیم، نتیرات آمونیوم

کودهای ازتی که به صورت آمونیوم  هستند مانند نیترات آمونیوم، مونو آمونیوم فسفات و سولفات آمونیوم. اوره نیز فرم دیگری از ترکیبات کود دارای ازت می باشد که به صورت های مختلف وجود دارد و متداول ترین ترکیبات آن اوره و اوره فسفات هستند. منابع ازت دیگری هم هستند که از تجزیه کود دامی و بقایای گیاهی و جانوری حاصل می شوند. اکثر کودهای ازته به صورت پودری و گرانول هستند. البته کودهای مایع دارای نیتروژن هم وجود دارند ولی کودهای پودری رایج تر هستند. نیتروژن هم در خاک و هم در گیاه کاملا متحرک بوده و به راحتی جذب و  انتقال می یابد. این عنصر رشد و سبزینگی گیاه را فوق العاده افزایش می دهد. در اکثر ساختارهای مولکولی گیاه وارد می شود و در فعل و انفعالات زیادی شرکت دارد. نهایتا در تقسیم سلولی، رشد و گسترش ریشه ها، رشد میوه ها و  سایر محصولات نقش تعیین کننده دارد.

جهت برنامه ریزی برای مصرف کودهای نیتروژنه و جلوگیری از عواقب مصرف نامناسب آن با شماره ۰۲۱۴۴۰۱۸۴۶۸ تماس و با کارشناس فنی شرکت آروین فیدار کیمیا مشورت نمایید و ترکیبات مناسب را انتخاب و ثبت سفارش فرمایید.

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*