با تغذیه آفت از میزبان، مقدار شیره پرورده گیاهی که به سوی جوانه ها و میوه ها هدایت می شوند کاسته می شود. گیاه همواره در تلاش است که مواد غذایی مورد نیازش را مکررا تامین نماید. اما با توجه به هجوم آفات و افزایش جمعیت آن ها این کار برای گیاه بسیار سخت و طاقت فرسا می شود. همچنین با تغذیه بیش از حد آفاتی مانند آفت پسیل از گیاه، مواد غذایی به نقاط مختلف گیاه نمی رسد و اندام هایی مانند برگ ها وظایف خود را به درستی نمی توانند انجام دهند. بنابراین غذاسازی گیاه دچار مشکل می شود و مواد زیادی را از دست می دهد. در این حالت علایمی ابتدا به صورت ضعف در گیاه نمایان می شود. این علایم می تواند از زردی برگ ها گرفته تا ریزش میوه ها و جوانه ها و ریزش برگ ها ادامه دار باشد در صورت عدم کنترل آفات خسارات جبران ناپذیری برای گیاه وارد می شود و نهایتا می تواند منجر به نابودی گیاه شود. برای جلوگیری از زیان اقتصادی آفات بایستی از افزایش جمعیت و طغیان آن ها جلوگیری کرد. برای این کار بایستی پایش صورت گیرد و آفات منطقه شناسایی شوند و براساس اهمت دوره مبارزه آن ها اقدامات لازم انجام شود. دوره مبارزه با آفات بستگی به چرخه زیستی و دوام آفات دارد. پایش روزانه این امکان را به ما می دهد که در زمان اوج آن ها مبارزه انجام شود و از خسارت آن ها تا حد زیادی کاسته شود.
البته هر کدام از آفات روش مبارزه و پایش متفاوتی دارد. شرایط محیطی نیز می تواند یکی از عوامل تاثیر گذار در طغیان آفات باشند با تغییر اقلیم ها نوع آفات و جمعیت آن ها و زمان طغیان آن ها نیز تفاوت چشمگیری پیدا می کنند. بروز آفات جدید در منطقه یکی از نشانه هایی است که می تواند بسیار بیشتر متاثر از عوامل محیطی مانند تغییر اقلیم، دما و رطوبت محیط باشد و همچنین پیدایش میزبان ها در محیط های گوناگون مانند کشت گیاه جدید در یک منطقه زمینه را برای ظهور آفات جدید فراهم می نماید. بسته به نوع آفت نسل های مختلفی را مشاهده می کنیم. الته برخی آفات مانند پسیل پسته تمام نسل های آفت را هم زمان می توان روی برگ های پسته مشاهده نمود که این اتفاق مبارزه را سخت تر می کند. و نهایتا موفقیت آفت را افزایش می دهد. بنابراین بایستی قبل از ورود این قبیل آفات به مراحل چند نسلی، بایستی کنترل آن را آغاز نمود. به عبارتی هر چه در مراحل ابتدایی از ورود آفت و افزایش جمعیت آن به مزارع، باغات و گلخانه ها جلوگیری شود خسارت کمتری به محصول خواهد رسید و مبارزه آسان تر خواهد بود. بنابراین بسیار حایز اهمیت هست که با مشاهدات روزانه از ورود و تکثیر آفات جلوگیری کنیم.
این آفت یکی از آفات چند نسلی هست که در طول فصل تعداد نسل ها ی آن مدام تکرار می شود. و همه شروع به تغذیه از برگ ها می کنند. این نسل ها گاها فقط با یک سم از بین نمی روند. در سم پاشی بایستی از سموم تخم کش، سموم پوره کش و نابود کننده حشره بالغ استفاده نمود. البته تا حد ممکن بایستی از تکرر سم پاشی خودداری نمود زیرا علاوه بر خطرات زیست محیطی موجب مقاومت آفت به سم می شود و این سموم دیگر کنترل کننده نخواهند بود. برای پسیل پسته و هر آفت دیگیری بهترین مبارزه مبارزه تلفیقی خواهد بود. برای مثال استفاده از پوشش هایی روی برگ ها، کار تغذیه و حرکت را برای پسیل دشوار خواهد کرد و بنابراین در کنترل آفت و جلوگیری از افزایش جمعیت آن کمک شایانی می کند. یا استفاه از گوگرد پاشی روی درختان موجب از بین رفتن تعداد قابل توجهی از پسیل ها خواهد شد. گوگرد یک محصول دور کننده هست که با این طریق جمعیت آفت در سطح پایین نگه داشته می شود. در عین حال استفاده از سم پسیل نیز در شرایط بحرانی ضروری خواهد بود که بسته به جمعیت و سمومی که نتایج بهتری در منطقه به دنبال دارد استفاه می شود.
پسیل پسته یکی از سرسخت ترین آفات به حساب می آید. این آفت مهم ترین آفت پسته به حساب می آید. در شرایط گذر جمعیت این آفت از حد آستانه اقتصادی، برگ ها و جوانه ها شروع به ریزش می کنند. و برفکی از شیره گیاهی روی برگ ها و زمین اطراف درختان آلوده را در برمی گیرد. سپس پوکی دانه های پسته و کاهش کیفیت آن ها را به دنبال دارد. ریزش جوانه ها منجر به عدم باردهی درخت در سال بعد خواهد شد. استفاده از سموم نباید منجر به از بین بردن دشمنان طبیعی پسیل شود. کفشدوزک ها و بالتوری ها از آن جمله هستند. این حشرات مفید با تغذیه از پسیل پسته در کاهش جمعیت آفت موثر هستند. بنابراین با در نظر گرفتن تمام شرایط بایستی با انواع روش ها فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی و… اقدام به مبارزه می نماییم. دقت شود استفاده از سموم بیش از حد منجر به تولید محصول ناسالم خواهد شد. حتی الامکان سعی شود از سموم کم خطر یا بیولوژیک در این راستا استفاده شود. شایان ذکر است باغات مجاور نیز بایستی اقدام به مبارزه با پسیل نمایند در غیر اینصورت مجددا باغی که تحت کنترل هست آوده خواهد شد. یک مبارزه همگانی به شمار می رود و در این راستا بایستی همه باغداران کوشا باشند.
یکی دیگر از اقداماتی که می توان برای کنترل پسیل پسته یا آفات دیگری مانند چوبخوار پسته اقدام نمود تقویت درختان هست درختان ضعیف تر به آسانی درگیر آفت می شوند. درختان قوی تر با تغذیه مناسب دارای توان مقابله با آفت بسیار بیشتری نسبت به درختان ضعیف هستند. علت این اتفاق در غلیظ بودن شیره سلولی و استحکام زیاد دیواره سلولی در درختان تقویت شده، هست. اگر درختان پسته را با کودهای حاوی سیلیس و کلسیم و پتاسیم تغذیه کنیم مقاومت آن ها در برابر نفوذ بیمار ی ها و آفات بیشتر می شود. لذا بایستی در برنامه تغذیه این عناصر را لحاظ نمود و از مصرف بیش از حد کودهای ازته و رشد علفی درختان پرهیز نمود. دو کود ماکسیفوس کلسیم و ماکسیفوس ۲۰-۴۰ برند مافا اسپانیا در این زمینه تقویت کننده قوی هستند و در برابر آفات کمک مضاغفی به گیاه می نمایند و موجب حفظ جوانه ها و بار درختان می شوند.
یکی از موثرترین پودرها در برابر آفت پسیل پسته برای درختان پسته پودر کائولن هست که با ایجاد یک لایه ای سفید رنگ روی درختان پسته و نامساعد کردن شرایط برای تغذیه پوره ها و جشرات بالغ پسل و همچنین خفگی تخم ها آن ها را محدود نموده و منجر به کاهش فوق العده این آفت در باغ می شود. کائولن علاوه بر این دارای خواص انعکاس نور خورشید و کاهش خطر آفتاب سوختگی برای پسته ها می شود و نیز درخت را خنک تر می کند که از این لحاظ موجب کاهش اثرات تنش ها نیز می گردد. بنابراین استفاده از کائولن نیز برای مبارزه با پسیل بسیار توصیه می شود. استفاده از گوگرد های پودری و مایع هم برای شاخ و برگ درختان موجب دوری پسیل شده و جمعیت را ببه طور چشمگیری کاهش می دهد.
محصول کافا برند مافا اسپانیا با ایجاد پوشش عالی روی شاخ و برگ درختان پسته از تغذیه و حرکت پسیل پسته جلوگیری می نماید و در خنکی و کاهش آفتاب سوختگی پسته بسیار موثر عمل می نماید. این محصول موجب خفگی تخم های پسیل شده و تداوم نل پسیل را از بین می برد. بنابراین در کنترل پسیل پسته نقش اساسی ایفا می نماید.